Thursday, March 1, 2012

K.S. Encounter

        KS tih tawngkam hi chu ka’n hriatna a rei tawh theuhin a rinawm. A lampum dik tak hria kan awm angem le tiin zawhna ka in zawt mai mai thin a, uangthuanga kan sawi mai mai bak hi lampum a nei lem lo emaw ni chu ka ti. Nge ka lo bengvar lo lutuk zawk?

        He khawvela thil awm ve tlat ni si, a tih reh tuma mi tam takin an buaipui, thenkhat tan nawm chenna, thenkhat tan tenawm, thenkhat tan kan chhungte, thenkhat tan kan thiante, vai mistiri te’n an hlawh an hman hnem na ber, thenkhat in an hmangaih em em, khaw te ber atanga ram changkang ber thlenga zan khawhar luahlum tu te nen hian kan in tawn dan ka’n hrilh ang che u.

Tawn vawikhatna

        Delhi kan awm tirh deuh lai kha (ti ve khanglang ziah ila) a ni a, ni khat chu ka roommate Michael-a nen chuan tlai lamah Sarojini Market-ah kan bazar a. Eng eng emaw mamawh chi hrang hrang kan lam kual a, rin aiin kan rei phian mai. Khawlum nen chauh hnep hnu-ah auto la turin kan inzui phei hnak hnak a. Auto ho lah chu kan veng lamah an kal tha duh der lo mai a, a kal duh chhun te lah khan a fare kha an han ti to em em lehnghal a. Chauh deuh nen thin a rim tun tawh mai a. A tawp a tawpah, bazar khar hun dawn tawh lamah pakhat kal duh kan hmu ta hlauh a, rang lutuk in kan chuang lut a, kan titi zui nghal bawrh bawrh a.

        Kan veng Gautam Nagar lut tur hian Uday Park leh Uday Park Market kal tlang a ngai a, kan In thleng tur hian Father Agnel School bulah gate a awm a, chu chu main road a awm mai a ni. Gate hi dar 10 ah chuan an khar thin a, Gate thleng hi auto an tlan thei a, a bak chu ke a kal leh deuh a ngai thin a, chumi lo ah chuan galley tereuhte Masjid Moth lamah a tlan luh theih bawk a, hemi kawngah hi chuan kan In kawt thleng a chuan theih a ni.
       
        Gate an khar tawh kan rin avangin galley te lamah chuan kan tlan luh tir a, thui pawh kan tlan hman lo, hmeichhe pakhat hian auto chu a lo phar a. Auto pu chuan passenger a nei tih hriattir nan a lu thing mut mut pahin a tlan pel mai a. Chuveleh Maia nen chuan, “In kan hnaih tawh tho a, auto a vang ropui sia, a tlai tawh sia, chhuk mai ila, chuan tir mai ang,” tiin kan inrawn a, auto pawh chu ding turin kan ti nghal a. Fare pe tura kan in phawrh buai vel lai chuan, auto lo phar tu nula chu a rawn phei a, auto pu chu a be mai dawn emaw tih laiin keimahni chu min rawn be ta. Nula lianpui mai, ngo phuk mai hi a ni a, a inhnawih tai hlur lehnghal a. Rilru tak chuan kan tih nghal khawp mai.

        Subject bika vaitawng thiam kan nih avangin enge a sawi phei chu kan hre lem lo a. Auto pu lah chu a thut dan a rawn her rem sauh sauh a, a rawn nui hui bawk a. Kan hrethiam lo ngang mai. Fare chu kan han pe thawr ringawt a, rilru a hrilh hai tak chung chuan kan chhuk ta a. Kan nula-i lah chuan min be zui zel a, kan vaitawng thiam chhun chhun thawhkhawmin auto a chuang mai tur chuan kan han ti a. Kalsawn kan tum chuan min zui ta zel a. Auto lah kha kan bul hnai maiah kan chuan leh duh takin a rawn tlan zel bawk a.

        “Hawh, ATM ah kal tho ka ngai bawk a, Uday Park Market lamah phei daih ang, mi an awm nual a, min um zui peih lo ang,” tiin Maia chu ka hrilh a, chak tawkin kan kal hnawk hnawk a. Thui kan kal hma in, auto ah chuan a chuang a, min rawn umzui ta zel a, kan sira rawn tlan pah chuan vaitawng bawk chuan eng eng emaw hi a rawn sawi leh chiam a.

        Chhan dan vak thiam tawh hek lo, “Naii….Naiii” tih pahin kan lu kan thing phei nawk nawk reng a. A tawpah chuan a tawng chu kan hrethiam ngang lo a ni tih a hrethiam ta a ni ang, a saptawng thiam ang ang chuan min rawn be ta. Chutah chuan alawm, enge a sawi tih kan hriat ve chiah chu.

        “You like faking? Ha? “

        “Drinking, saking, faking? Only 200 rupees for you two”

        “C’mon….faking?”

        A rawn ti ta tulh tulh mai a, Uday Park Market chu kan thleng der tawh a, vaiho lah chuan min nuih tut tut hlawm a. Maia nen chuan kan in en a, “Khai aa….hitlo vee” tih pahin kan in nuih deuh thaw a. Ni e, a zahthlak ve bawk a ni, hetilai vaiho hi nitina kan hmuh leh biak thin, kan hminga min au thei deuh vek a nih avangin a zahthlak lehzual. ATM booth ah chuan a rang thei ang berin kan inzui lut nghal a, kan nula-i lah khan amah hire na tur pawisa kan la chhuak dawn emaw a ti ni ngei tur a ni, pawnah chuan auto nen khan an la ding tlat mai a. A khat tawkin kan va en zauh zauh a, a ding tlat mai si a. A kal hma chuan chhuak lo tura infuih chungin ATM chhungah chuan kan ding ta tlat a. Rei ngial kan awm hnu chuan an kal ve ta mai a. Rilru pawh a thawveng huai mai.

        In kan thlen hnu chuan kan thiltawn chu kan sawi zui dun char char a. Kan ngaihtuah chhuah tak chu, kha nula khan auto a chuan duh vanga phar ni lovin customer a lo zawng ve kha a lo ni a, a piah maia kan ding zui ta chu, customer ka hmu ta ngei e tiin min lo pan vat kha a lo ni a. Kan zak bawk si, nuih za bawk si. A tawpah Maia chuan, “Sef, a lian tha sia, a ngo phian bawk sia, cheng sawmnga vel pe ila, a hnute kha en kan lo dil lo a ni,” a ti a, kan nui dun bawk bawk a.

Tawn vawihnihna

        Thianpa Zorina hi a chhungten tui pump khawl an rawn chah a, “Nang tawng thiam zawkah min kalpui rawh aw,” a ti a, ni e, Zorina ai kha chuan ka thiam deuh alawm. Pallika a ka bazar pui te khan nuam a ti cher cher em! Tichuan, tui pump khawl lei tur chuan kan inzui chhuak ta a.

        Thil dang leina tur hi chu a hriat mai zel a, tui pump khawl ber kher chu a tlawm na hmun tur ka hre lo hle mai a, “Thianpa, khawi hmunah nge kan lei dawn a?” ka ti a, ani lah chuan, “North lamah, a tlawmna address min rawn hrilh alawm,” a ti a. Tichuan, auto a kan kal fe hnuah, metro ah kan chuang leh a, metro a kan chhuk hnuah cycle rickshaw kan la leh a. Kan kal duhna address chu Zorina chuan a phone ami a han hmuh a, ngai teh Thiani te Lane ah a ni ta tlat mai.

        “Khai a, hetilai vel hi mizo dang an tam ve si a, thiani te dawr tur emaw te min ti ange aw, va zahthlak ve, lukhum ka lo khum lo a ni,” ti pahin Zorina chu ka han melh a, dik tak chuan hetilaia cycle ho hi thutna chiah awm chi, a chung khuhna awmlo kha a ni a, kan langsar em em mai lehnghal a. Haw san leh mai tak kha ka nap a, mahse a chi tawh si lo. Kan chuang phei dun ta voh voh mai a.

        Hlauh ang ngei ngeiin a khat tawkin min rawn be ta sup sup mai a, cycle pawhin a kal chak theih loh. “In duh ami?”, “Hetah lo kal rawh u”, “Engzah man chi nge in duh?” an rawn ti ta sup sup mai a.  A thenin kan kawr ah te chuan an rawn pawt bawk a, kan chhangchhe ngei mai. Cycle khalhtupa chu kal chak deuh turin kan han tur thin a, tihngaihna vak a hre bik si lo.

        Tui pump kan leina tur dawr zawn chu kan thleng a, kan chhuk vat a, lane lehlam a awm anih avangin cycle a kal kual kher tawh lovin ke in kan phei nghal vat vat a. Tui pump lah chu chi hrang hrang a lo tam si, kan rei leh ta phian a. Dawr pakhat atang chhuak hlek ila, a ngai te bawkin an rawn inzuar leh sup sup zel bawk si. Hetiang em em a kan luck pawh hi ka la hre ngai lo e.

        Thim thet thet ah chuan pakhat chu kan lei ta a. Cycle bawk la in kan haw ta vang vang a, kal lam ai khan a zia tawh a, kal pah chuan mi thenkhat chuan Rs. 200 man pakhat aia Rs. 50 man pali an duh zawk thu fiamthu te thawh pahin kan nui phei leh ta bawk bawk a.

Tawn vawithumna

        Nikum kum tawp lam khan zan khat chu ka thianpa in a pu damlo serious angreng tak, Durtlang Hospital a awm chu menpui turin min rawn sawm a. E chutiang te chu ka’n insiam ange tiin tlai tawh angreng takah chuan kan chhuak a. Mi an awm pheuh pheuh a, hmeichhia kan hmu hnem hle a. Call girl leh KS tih neuh neuh hi Mizoramah hian an awm ve teuh tawh an ti si a, kan ngaihdan hrang hrang te sawi pahin kan titi phei bawrh bawrh a.

        Dawrpui pheia kan tlan lai chuan hla deuh taka hmeichhe pahnih rawn kal phei hi kan hmu a. Uan chhuah ve reng reng teh ang tiin an zawn kan thlen hunah ruih hmel deuhin leng turin sawm ila kan ti a. Rawn kal an tum pawhin khawiah emaw kan drop daih dawn nia, kan ti a. An zawn kan thlen chuan, kei chuan, “Hawh u, leng ila…?” ka ti a, an ding chawt a, tleirawl te pahnih hi an ni a, min en reng a, “Kan ride dawn nia..” te ka’n ti leh ringawt a. Chutah an rawn lut ve mai dawn emaw tih nak alaiin an kal ta thut a.. “Pawisa in nei awm lo e mai aa….” tiin an nui phei dun uar uar a. Thianpa chuan, “Sala…a va na deuh ve” ti chungin kan nui phei dun ve tiah tiah bawk a.

Sawi belhna

        Tuna ka sawi chin bak pawh khi sawi tur chu a awm nual ang, hmun dang atanga mikhual kan neih tuma nula dinner ei pui tur a duh ve si a, kan zawn sak dan, kan tum dan hrang hrang leh kan hlawhchham dan te, thiante bday party a thian hlui pakhat nena pawna kan titi bawrh bawrh laia call girl tia an sawi pahnih insual kan thelh thu te (an chhelo phian lehnghal a), veng hla deuh pakhata kan len tuma kan haw lehlamin taxi chang lai, haw na tur nei loa insawi kan thianten an phurh KS lo ni ta si te, Vai pahnih leh KS indawr lai zan dar 8 vela ka hmuh tuma a hmeichhia chu eng ang hmel nge tih chan chhuah tuma a thim chin atanga an lo chhuah ka lo chan reng laia ka hmel a lo chhinchhiah hman hle a, a hnu thlenga chu nu ka hmuh a min en hu hu zel thin te. Ziah vak vak chi pawh a ni lo, min lo hmu diklo palh ange. Hehe

Nupa khawngaihthlak

        Hmanni chu hetiang lampang thupui hmang hian kan titi bawrh bawrh a, chuta ka thil hriat pakhat chuan min khawih hle mai.

“Nu pakhat, pasal nei lai inzuar thin a awm a, chu nu chu a pasal hriat loh a ti a ni lo, a pasal chuan nau paw chungin a zui thin! An nu leh a dawrtute in ninja vel laiin an pa chuan an naute chu a lo awm thin an ti.  An pa chu a rilru nat leh nat loh thu an zawhin, a tirah chuan a rilru a nat thin zia leh zan pawh a mut theih ngailoh thu a sawi a. He eizawnna kawng rapthlak tak mai an zawhna chhan chu, an retheih lutuk vang leh eizawnna kawng dang an dap apiang an hlawhchham zel vang niin an sawi a. Pathian hnenah tawngtaia dil thlap chungin kan eizawnna hi kan ti mai a ni tiin an pa hian a sawi,” tiin kan thian pakhat chuan a rawn sawi a.

Kan thiana pawh chu midang hnen atanga a hriat lehchhawn a ni a, a hrilhtu lah khan khami te nupa kha an phone number emaw an veng emaw zawhna chang reng reng a lo hriat loh thu leh, hmuh tuma a zawn leh pawhin a hmuh tawh loh thu bak sawi tur a hre tawh si lo.

        He mite nupa hi an awmna chin hria emaw, an mahni hria emaw chuan inhriattir theih ni sela, tanpui duhtu an awm ania!

10 comments:

TS Khupchong said...

A ngaihnawm hle mai. A tir lamah khi vur vur chungin ka chhiar a, a tawp lamah erawh rilru a khawih kher mai. Hetiang hi Mizoram-ah an lo awm thei a ni maw.. KS hi ka la tawng lo hrim hrim a, mahse, an sawi leh ziah chauh chu ka hria a, hetiang em em an lo awm theih ka ring ngai lo. A mak hle mai. Mizo an nih ngat chuan, taxi driver-ho zingah hria an awm ngei ang.

Emmanuel Zama said...

Hmanah..2006-2007 chho vel a zantin in inah kan tihkhawm thin laia.. ka zan haw tur..2am velah petrol pump ah pawh kan hmuh kha.. hahah!
Dum rin ren, dul kiar ve tak.. min zui tlat kha mule.. zahthlak eee khate kha.. Vai hovin motor a an phurh tak lawp2 kha.. LOL
Tin..thiani te lane chu k tawng ve toh alom..zahthlak duh ngei mai! Bakah, an pimp ho te kha an persistent ropui sia.. an han eat-om loh emm emm zui!! oi karei lucknow!
A top lam chu ngaihtuahna a thui duh khawp mai.. May the good Lord have mercy!

Lawmsanga Bodom said...

enge KS chu? Khawsik tihna mi? nge Kawl Sipai? :P

ZoJaded said...

A tawp a mi te chu aw!! A va mak ngai ve le, an pa chuan mipa nih a tling hlawl lo kan ti bawih mai teh ang...zawng peih se Aizawlah te chuan ban khur lai ringawta inhlawhna tur pawh a tam...

ROONEY OPA said...

a ngaihnawm leh hle mai. Nang nge nge. A tawpa mite khi chuuu...an pa khi a nep saz* e mai

Joseph L said...

@TS - I inpuang duhlo mai mai anih ka ring. An hotupa tia an sawi rik TS-a an tih thin hi i nih ka ring deuh tlat. :-) Ni e, taxi driver ho chuan an hre maithei a ni.

@Zama - Hahahaha.. I va hre rei em em ve, ka theihnghilh daih alawm, i sawi a, ka hrechhuak chiah. Holi/Diwali lai a ni nghe nghe in ka hria...

@Bodom - Ka hre bik chiah lo, ka bo khawp mai. Nang thil chhui peih ah, lo chhui chhuak mai teh.

@Zojaded - A tirah kei pawh hei hi ka ngaihdan chiah a ni a. Mahse, taksa lamah harsatna nei emaw te pawh an ni thei tho tih te ka ngaihtuah mai mai a.

@Rooney - I ti lawmawm thin e. Kei pawh a tirah chuan a nep saz* ka ti khawp mai a, mahse ka sawi tawh angin. Kut hnathawh lamah harsatna emaw engemaw tak an nei pawh ni mahna le! Rilru hi a inang vek si lo a.

H.Vangchhia said...
This comment has been removed by the author.
H.Vangchhia said...

Tha hle mai a hahaha

"Subject bika vaitawng thiam" tih hi tawngkam vang tak anih ka ring hairehai

A tawplam chu a dang hle mai

Joseph L said...

@HV - I comment a awm hi chuan kan phuisui thin . I ti lawmawm e.

The Chhamanator said...

...a vah a vah chuan a tawpah a tawng nge nge.. tih a nih kha